Informationsbrev

INmisARN03_287.JPG
 
August 1, 2013
 

Kära vän: 

Young Life Sverige är en del av en internationell, missionsorganisation och har ett program som syftar till att möta svenska ungdomars behov efter trygghet och värde. Vi hoppas kunna nå ut till tonåringar med det kristna budskapet och att att stötta dem genom den oftast turbulenta tonårsperioden. Detta brev är en introduktion till vårt program och vi söker människor som vill stödja detta arbete under organisationens uppstart i Sverige. 

 Young Life har gjort skillnad i tonåringars liv i samhällen världen över sedan den grundades 1941. Young Lifes mål är att introducera tonåringar till Jesus Kristus och hjälpa dem växa i sin tro. Young Life grundades från början för att möta behoven hos gymnasieungdomar, nu omfattar missionen också högstadieungdomar genom ett program som kallas Wyldlife. Man har också startat program som stödjer behoven hos universitetsstudenter, multikulturella ungdomar, tonårsmödrar och ungdomar med särskilda behov. Young Life fortsätter att använda sina beprövade metoder vilket innebär: 

q  Kontaktarbete – Skapa relationer och vinna förtroende och vänskap hos tonåringar genom att möta dem på deras nivå och bry sig om dem med Guds kärlek.

q  Klubb – En avslappnad, säker och rolig miljö där ungdomar och ledare samlas för att spendera tid tillsammans och där ledarna delar med sig av sin personliga tro på Jesus Kristus med termer som tonåringar kan hänga med i. 

q  Kampanjarbetare – En grupp ungdomar som tillsammans med ledare fördjupar sig i Bibeln och den kristna tron.

q  Läger – En avsatt tid där tonåringar r uppleva “den bästa veckan i sitt liv” med mycket äventyr, roligheter, fantastisk mat och utmärkta talare. Lägret bryter också ned barriärer, för att visa ungdomarna att “Jesus följeslagare” kan ha roligt.

q  Kommit- En grupp med lokala vuxna som är engagerade i Young Lifes  arbete med att introducera Jesus Kristus och hjälpa tonåringar växa i sin tro. De stödjer också den lokala Young Life organisationen finansiellt, hjälper till med insamling, visar ansvar och engagemang. 

Young Life bryr sig om de vilsna, och med våra speciella metoder engagerar vi oss i det mörknande spirituella landskapet bland ungdomar världen över, med en nypa frisk luft. Behoven är stora men inte oövervinnerliga. När det gäller Sverige har vi planer som inkluderar en stark vision och strategi.  

Vi börjar det grundläggande arbetet med att etablera Young Life i år (2013) i Sverige.  

q  Vi kommer börja nå ut till studenter med våra utbildade volontärledare för att bjuda in dem till klubbar i Stockholm och Vallentuna. 

q  Vi har planer på att starta ett Young Life-café i Stockholm och Vallentuna inom en nära framtid. 

q  År 2014 kommer vi börja ta med ungdomar till läger från våra uppsökande organisationer i Sverige. När tonåringarna kommer till lägren kommer de prata om sina upplevelser med äventyr och roliga minnen i en omgivning där de känner ovillkorlig kärlek, och organisationen växer. 

q  Vi förväntar oss att kunna expandera Young Lifes arbete i Stockholm i början på 2015. 

q  Hela tiden kommer det vara nödvändigt att fortsätta utbilda nya ledare som har ett kall att nå ut till tonåringar i och omkring andra städer i Sverige. 

q  Inom de kommande 5 åren, ser vi början på en etablerad organisation i de 10 största städerna i Sverige. 

q  r vi startar upp vårt program med sommarläger, kommer vi attrahera och bjuda in inte bara svenska ungdomar, men också ungdomar från närliggande länder inklusive Lettland och Ukraina.    

Vi hoppas att du kommer ge oss möjligheten att dela med oss av vår vision för att göra skillnad i tusentals svenska ungdomars liv genom vår bästa resurs: välutbildade svenska ledare som brinner för ungdomar och som vill dela med sig av evangeliet på ett sätt som är relevant och förändrar livet för ungdomar.  

Om du vill ha mer information om Young Life, kan du besöka vår hemsida på www.younglife.org 

Om du skulle ha några frågor kan jag nås på telefonnummer +46708738190 och/eller via mail på steffan434@me.com.   

Jag ser fram emot att höra från dig. 

Vänligen,

 

 Steffan Pethrus
Ordförande
Young Life, Sweden

​​​​
Adress

Young Life Sverige | Västanbergahöjden 10 186 37 Vallentuna Sweden

Phone: (46)76 647 14 30

Prata med oss: